Bewust je-Zelf Zien | Intuïtieve coaching en workshops

Babytaal

Willen jij en je partner leren hoe je de vijf universele geluiden van

je pasgeboren baby kunt leren herkennen?

Pasgeboren baby's maken vanaf hun geboorte vele geluiden en vijf van die geluiden hebben ieder een eigen betekenis. De Australische Priscilla Dunstan ontdekte dat alle baby’s wereldwijd vijf universele geluiden maken.

Dunstan Babytaal richt zich specifiek op deze vijf geluiden. Zo is er een geluid voor honger, voor moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op de basisreflexen die vanuit het lichaam van baby's worden geproduceerd en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Dit zijn de eerste onbewuste vormen van communicatie en basisbehoeften van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor je kindje en voor jullie als ouders. Het zorgt o.a. voor een veilige hechting tussen ouders en hun baby, voor meer verbinding bij de ouders onderling en meer rust binnen het hele gezin. 

Grote voordelen

 • Minder huilen
  Je kunt sneller en makkelijker voldoen aan de behoefte van je baby, omdat je de signalen van je baby beter begrijpt. Dat geeft je kindje een veilige bedding en het vertrouwen in jou als ouder!
 • Betere voedingen

  Wanneer je je baby voedt als hij daar echt behoefte aan heeft, dan zal hij beter aan de borst willen en drinken.

 • Meer slaap
  Baby's worden vaak veel wakker. Soms is het alleen maar een boertje dat dwars zit. Je baby raakt minder snel overstuur, is eerder gerust gesteld en valt sneller weer in slaap. En jullie ook.
 • Minder stress
  Goed kunnen inschatten wat de behoeften van je baby zijn, neemt veel druk en stress weg die veel ouders ervaren in de eerste fase van hun ouderschap. Dat geeft meer rust en zelfvertrouwen.
 • Betere hechting met vaders
  Ook als vader kun je de geluiden van je baby herkennen. Daarmee kan je als vader, vanaf dag één, bewust een hechte band opbouwen met je kindje.

Vijf geluiden

 • Neh - je baby heeft honger of zuigbehoefte
 • Eairh - je baby heeft last van darmkrampjes 
 • Auw - je baby voelt zich moe en wil gaan slapen
 • Heh - je baby ervaart ongemak (bijv. volle luier, koud/warm, sfeer)
 • Eh - je baby heeft last van een boertje

Cursus Babytaal

Wanneer je pasgeboren baby huilt betekent dat niet gelijk dat je baby pijn of verdriet heeft. Huilen en geluiden maken is de enige manier waarop je baby kan communiceren. Willen jij en je partner leren waar jullie kindje behoefte aan heeft? Meld je dan aan voor een cursus Dunstan babytaal! 

Tijdens de eenmalige cursus van ongeveer 1,5 uur ga ik jullie meer vertellen over het ontstaan van de Dunstan Babytaal, komen de vijf geluiden uitgebreid aan bod en ga ik jullie voorbeelden laten horen en zien. De groepscursus en de privécursus op locatie zijn incl. thee/koffie/water en iets lekkers. Ook krijgen jullie na afloop van de cursus een handige poster met de vijf geluiden en een hand-out om het achteraf nog eens rustig door te nemen. 
Na de bijeenkomst heb je de mogelijkheid om voor €16,- 9 maanden toegang te krijgen tot de e-learning Dunstan Babytaal.


Nieuwe data komen eraan.

Zijn er op dit moment geen cursussen in groepsverband gepland? Informeer eens naar een privé cursus op maat. Neem contact met op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op. Kijk ook eens bij aanbod voor mijn andere diensten.

Recensie Babytaal cursus:  

'De geluiden zijn goed hoorbaar. Maar je hoort ze ook veel door elkaar en soms is het zoeken wat ze precies wilt aangeven. Maar tot nu toe gaat het aardig goed. Scheelt het werk om het zelf uit te zoeken wat ze precies bedoelt. Dat is wel heel waardevol.'  - Moeder van een pasgeboren baby

Openingstijden (alleen op afspraak)

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
SOS kinderen en emoties
Bewust jezelf Zien Trainer Dunstan Babytaal
Bewust je-Zelf Zien inleverpunt lokale kadobon
Bewust jezelf Zien keuze vrij bij mij

© Bewust je-Zelf Zien 2023 | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Disclaimer | KvK 89676351 | BTW-nr NL004758282B65 

unsplash